Het HeartMath programma voor tieners met ADHD, ADD, concentratieproblemen, examenstress en faalangst. Tieners leren met behulp van ademhalingsoefeningen en zelfregulatietechnieken meer zelfbeheersing ontwikkelen en innerlijke rust vinden. Je kind voelt het en ziet het verschil in de leuke app. Dat geeft motivatie. HeartMath bestaat 30 jaar en biedt een wetenschappelijk onderbouwde methode.

Als ouder van een kind weet u als geen ander hoe uitdagend het kan zijn om uw kind te ondersteunen in het omgaan met de overweldigende hoeveelheid prikkels waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd, van schoolwerk tot sociale interacties.

HeartMath voor Tieners

Het HeartMath programma voor tieners (14-18 jaar) is een effectieve manier om uw kind te helpen deze prikkels te beheersen en beter te functioneren. Het programma leidt tot stressreductie en verbeterde impuls controle. Door middel van eenvoudige krachtige ademhalingstechnieken wordt uw kind geleerd hoe hij zijn eigen stressrespons kan reguleren en zijn emoties in balans kan brengen. Dit alles wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek dat de effectiviteit van het programma bij jongeren met deze problemen aantoont.

Kinderen die moeite hebben met leren, hebben goede resultaten bereikt. Het kan tieners helpen om goed te presteren bij toetsen en examens. Voor kinderen met woedeaanvallen en ADHD helpt het hen om beter hun emoties onder controle te houden. Hierdoor worden ze rustiger, kunnen ze zich beter concentreren en hebben ze meer plezier.

Samenwerking Aptroot

Er is een nauwe samenwerking met Aptroot Huiswerkbegeleiding. Heeft uw kind behoefte aan extra ondersteuning? Samen met Aptroot kunnen we een passend programma voor uw kind opstellen.

Biofeedback, zien hoeveel rust je hebt

examenstress HeartMath helpt

Een van de sleutelcomponenten van het HeartMath programma is het gebruik van biofeedbacktechnieken om de hartslagvariabiliteit (HRV) te meten en te verbeteren. HRV is een maat voor de variatie in tijd tussen opeenvolgende hartslagen en wordt beschouwd als een indicator van de veerkracht van het zenuwstelsel.

Door middel van eenvoudige ademhalingsoefeningen en het focussen op positieve emoties, leert uw kind zijn HRV te verhogen, wat resulteert in een grotere veerkracht tegen stress en een verbeterde concentratie.

We zullen voornamelijk veel oefenen. Allereerst zullen we de huidige ademhaling bekijken en hoe een mooie rustige buikademhaling eruit ziet. Dit zullen we zowel liggend als zittend doen, en later ook staand. Uw kind zal het verschil gaan ervaren en in staat zijn zichzelf naar een kalmere toestand te brengen.

Bewust worden van je emoties

Daarnaast richt het HeartMath programma zich ook op het cultiveren van emotionele intelligentie en veerkracht. Uw kind leert om bewust te worden van zijn emoties, ze te erkennen en ze op een gezonde manier te uiten. Dit helpt hen niet alleen om beter om te gaan met stressvolle situaties, maar ook om sterke en ondersteunende relaties op te bouwen.

Het leren benoemen van je emotie geeft zoveel ruimte. We zullen onderzoeken welke stressfactoren er zijn, hoe ze van invloed zijn op de emoties, de reactie van het lichaam, de opkomende gedachten en het daaropvolgende gedrag. Zonder oordeel. Dit werkt zo verhelderend.

Samen met de ademhalingsoefeningen die uw kind ook gewoon in de klas kan doen zonder dat iemand het in de gaten heeft, krijgt uw kind de middelen in handen zelf zijn emoties te reguleren.

Een leuke duidelijke app

Een ander belangrijk aspect van het programma is de integratie van technologie. Door gebruik te maken van apps en sensoren kunnen tieners met ADHD, ADD en concentratieproblemen zelfstandig oefenen en hun vooruitgang bijhouden. Dit maakt het programma niet alleen effectief, maar ook toegankelijk en leuk voor jongeren.

global coherence app

Versterken innerlijke kracht

Maar wat maakt het HeartMath programma nu zo speciaal? Het antwoord ligt in zijn holistische benadering van welzijn. In plaats van alleen symptomen te behandelen, richt het programma zich op het versterken van de innerlijke veerkracht van uw kind, waardoor ze beter in staat zijn om met de uitdagingen van het leven om te gaan. Innerlijke rust, en het leren zelf terug te gaan naar die innerlijke rust, geeft zoveel meer zelfvertrouwen.

168 1

Sinds 2012 traint HeartMath Benelux wekelijks agenten met het Programma Mentale Weerbaarheid, waarbij de hartcoherentietechnieken van HeartMath een essentieel onderdeel vormen. Agenten leren hoe ze tijdens acties kalmte kunnen bewaren en nadien de opgebouwde spanning kunnen verminderen.

Dus, als u zich afvraagt wat u kunt doen om uw kind te helpen bij het omgaan met de constante stroom van prikkels die op hen afkomt, overweeg dan het HeartMath programma. Het biedt uw kind de vaardigheden en tools die ze nodig hebben om veerkrachtiger, geconcentreerder en gelukkiger te zijn in een wereld die soms overweldigend kan zijn. Geef uw kind de kans om te gedijen en te bloeien, ongeacht de uitdagingen die ze tegenkomen. 

Leer het nu

Wat uw kind nu leert, leert het voor zijn hele leven.

Ook ouders hebben soms last van een vol hoofd, moeite om zich te concentreren (geen focus), merken dat ze snel geïrriteerd raken (kort lontje), hebben angsten of lopen zelfs op hun laatste tenen (tegen burn-out aan). Voor al deze ouders is het HeartMath programma voor volwassenen zeer geschikt en velen melden zich dan ook bij mij…

Na een paar sessies merken ze al zoveel verschil en dan hoor ik ze vaak zeggen: “Had ik dit maar geleerd toen ik jong was!” Geef uw kind de kans om te leren zichzelf rustiger te maken op jonge leeftijd en het zal het geleerde voor altijd kunnen gebruiken in situaties waarin het nodig is.

Bel me om te overleggen of dit ook iets is voor uw tiener. Ik help u graag.

Wetenschappelijke basis HeartMath

Het HeartMath Institute bestaat al 30 jaar, eerst in Amerika en is nu verspreidt over de gehele wereld. Meer over de wetenschappelijke basis leest u onder andere hier:

HeartMath GecertificeerdCoach Logo