Welkom op onze pagina gewijd aan het thema hartcoherentie. Hier ontdek je een schat aan informatie en boeiende artikelen die dieper ingaan op het concept van hartcoherentie en de impact ervan op jouw welzijn.

Hartcoherentie verwijst naar de harmonieuze samenwerking tussen je hartslag, adem en het zenuwstelsel, wat leidt tot een staat van innerlijke balans en welzijn. In onze artikelen verkennen we de wetenschap achter hartcoherentie, delen we praktische technieken om het te bereiken, en onderzoeken we de voordelen ervan voor zowel fysieke als mentale gezondheid.

Artikelen over hartcoherentie

Inner Balance™ Trainer

Een klein clipje op je oor meet je hartslag. Door middel van bluetooth is dit clipje verbonden met een app op je telefoon. De Inner Balance Trainer app op je telefoon of tablet (Apple en Android) toont je hartslag, de HRV (Hartritme Variabiliteit) en de coherentie. Je kunt door de directe feedback jezelf verbeteren via oefening. Lees verder over de Inner Balance™ Trainer.

Inner Balance™ Trainer van HeartMath om je HRV te meten
Inner Balance™ Trainer app
Wat is de Polyvagaal theorie?

De polyvagaal theorie gaat over gevaar en in hoeverre je lichaam zich veilig voelt. Je lichaam wil jou beschermen en leert gedurende je leven voortdurend bij wat gevaarlijk voor je kan zijn. Jouw lichaam, specifieker jouw autonome zenuwstelsel dat automatisch je organen en spieren aanstuurt, slaat die informatie op zonder tijdsbesef. Lees verder over de polyvagaal theorie.

Polyvagaal ladder uitleg
Polyvagaal ladder
Boeken

Je oerkracht hervinden met een beetje hulp

Aanbevolen boeken over de relatie tot jezelf, je partner en je familie die mij enorm hebben geïnspireerd.

Lees verder over boeken.

Boeken persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness Populaire psychologie
Boeken persoonlijke ontwikkeling
De 10 talen van de liefde

Je liefde uiten en liefde ontvangen kan op verschillende manieren en iedereen heeft zo zijn voorkeuren hierin. Gary Chapman, een bekende Amerikaanse relatietherapeut, noemt het de liefdes-talen. Zijn boek ‘De vijf talen van de liefde’ is wereldwijd bekend.

Wij vinden maar liefst 10 liefdes talen waarin je je liefde kan uiten en ontvangen.

Gary Chapman boek De vijf talen van de liefde
‘De vijf talen van de liefde’
De voordelen van HeartMath

HeartMath Training biedt een unieke en wetenschappelijk onderbouwde benadering om stress te verminderen, emotioneel welzijn te verbeteren en veerkracht te vergroten.

Door zich te richten op hartcoherentie, de relatie tussen stress en het autonome zenuwstelsel, brengt HeartMath Training de fysiologie in harmonie met positieve emoties.

Hier zijn enkele van de opmerkelijke HeartMath voordelen.

hartcoherentie en HeartMath
Hartcoherentie en HeartMath
Waarom is buikademen belangrijk voor stressreductie?

Buikademen is belangrijk omdat het ons lichaam helpt te ontspannen en stress te verminderen.

Bij goed buikademen komt er meer zuurstof in ons bloed, waardoor we ons energieker voelen en beter kunnen presteren.

Doe de buikademoefening.

buikademen zorgt ervoor dat je je goed voelt
Buikademen
Betekenis hartslagvariabiliteit (HRV)

Wat is hartslagvariabiliteit (HRV)?

De hartslagvariabiliteit (HRV) is een cruciale fysiologische maatstaf die de variatie in tijd tussen opeenvolgende hartslagen meet.

Wat onthult jouw HRV?

hartslagvariabiliteit HRV
hartslagvariabiliteit HRV