HeartMath en Afvallen
Nieuw licht op gewicht, het HeartMath® Stress en Gewicht Management Programma is voor jou die met minder moeite en meer plezier je gewicht op niveau wil houden of brengen. Voor iedereen die wil afvallen met de HeartMath technieken.
Duurzaam afvallen
Heb je er weleens over nagedacht waarom we eten? En waarom je lichaam trek heeft in bepaald voedsel? Je lichaam is altijd voor je aan de slag om jou te beschermen. Want het lichaam wil zo lang mogelijk gezond leven. Maar soms raakt je lichaam ontregeld.
De relatie tussen slapen en eten
Je lichaam raakt ontregeld als je slecht slaapt. Na een veel te korte nachtrust ga je vanzelf overdag meer eten om actief te worden, wel 500 extra calorieën per dag. Die 500 extra calorieën leiden tot een halve kilo toename van je gewicht per week! Je begrijpt hoe snel slecht slapen tot gewichtstoename kan leiden. Meerdere wetenschappelijke studies naar nachtrust en voeding geven dit aan.
Zelf merk je ook dat als je je moe voelt, je de neiging hebt tussendoor snel even hoog calorie voedsel met veel vet en suiker te eten, de bekende snacks. Je lichaam wil zo graag wat energie. En ’s avonds vet en zout eten leidt vervolgens weer tot slechte nachtrust. Calorierijk eten voor het slapen gaan geeft energie en daardoor lig je wakker. De cirkel is rond.
iedereen ervaart stress
We leven hier in Nederland zo dicht bij elkaar en hebben zoveel interacties dat we contant in een soort van stress situatie leven. Dat vinden we normaal en zien we niet eens meer. Dat is nog naast de stress die je kunt ervaren van je huidige levensomstandigheden zoals geld zorgen, relatieproblemen en werkstress. En dan is er ook stress die je in je lichaam hebt opgeslagen, omdat je je onveilig hebt gevoeld gedurende een langere periode, bijvoorbeeld in je jeugd. En misschien voel je je nog steeds onveilig en niet gezien.
Als jouw waarden niet stroken met je levenskeuzes, dan geeft dat stress.
Alle momenten die schuring geven tussen jouw innerlijke waarden en dat wat je nu doet, leidt tot stress. Vaak voel je dat je geen keuzevrijheid hebt en dan maar dat doet wat ‘men’ verwacht. Je luistert niet naar je hart. Zelfs gaat dit onbewust, je lichaam heeft het wel door.
De relatie tussen emoties en eten
Wat hebben je emoties met eten te maken? Eten en emoties (zoals frustratie, somberheid, liefdesverdriet) zijn sterk met elkaar verbonden. Vet en zoet eten zorgt voor gelukshormonen in de hersenen en daar hebt je nu even heel erg behoefte aan. Tijdelijk voel je je een stukje beter.
Je merkt dat je emotionele trekt hebt als je: nu dringend precies dit wilt eten. Je bent op zoek naar die specifieke smaak in de mond. Je trek voelt dringend aan. Je bent zelfs bereid ervoor de deur uit te gaan.
Als je dat voelt, dan weet je… je trek is gekoppeld aan een emotie. Voor een effectieve dieetaanpak is het daarom belangrijk om te zorgen voor een balans tussen ons hart, ons verstand en onze emoties. Dit doen we door methodes en technieken te gebruiken die diep op het lichaam inwerken, zoals hartcoherentie.
Kun je afvallen door liefdesverdriet?
Gewichtsverlies is een complex proces dat afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder dieet, lichaamsbeweging en genetica. Liefdesverdriet kan invloed hebben op eetgewoonten en levensstijl, wat indirect kan leiden tot veranderingen in gewicht. Sommige mensen ervaren verminderde eetlust als reactie op emotionele stress, terwijl anderen juist troost zoeken in voedsel, wat kan leiden tot gewichtstoename.
Als liefdesverdriet leidt tot ongezonde gewoonten, is het raadzaam om steun te zoeken bij vrienden, familie of professionals om op een gezonde manier met de emoties om te gaan en weloverwogen keuzes te maken voor de eigen gezondheid. Eten en emoties (zoals frustratie, somberheid, liefdesverdriet) zijn sterk met elkaar verbonden. Vet en zoet eten zorgt voor gelukshormonen in de hersenen en daar heb je nu even heel erg behoefte aan. Tijdelijk voel je je een stukje beter.
Een beter eetpatroon door eenvoudige oefeningen
Als je je hartritme in balans is met je ademhaling, kun je stress en emoties beter in de hand houden en daarmee ook je eetpatroon beter managen. Met behulp van eenvoudige en effectieve oefeningen van ademhaling en concentratie leer je zelf grip te krijgen op je lichaam. Je merkt al snel hoe je zelf positieve invloed uitoefent op je lichaam. Je hebt zelf de touwtjes in handen. Eten zal weer een natuurlijke plaats krijgen in je dagelijkse leven.
In het HeartMath programma leer je in 7 sessies:
- je gedrag positief te veranderen en te herkennen wat jou ertoe aanzet om te gaan eten
- eenvoudige en praktische technieken om je stressreacties te managen en positieve emoties te activeren
- nieuw verkregen inzichten in de praktijk toe te passen
- de verandering te maken van emotioneel eten naar intuïtief eten
De coaching bestaat uit 7 sessies, tussendoor oefen je aan de hand van een werkboek met de geleerde technieken.
Het HeartMath Stress en Gewicht Management Programma leert je met eenvoudig technieken je onbewuste negatieve eetritme te verbeteren. Je eigen vorderingen ten aanzien van een beter emotioneel evenwicht zie je duidelijk in beeld gebracht, met de Inner Balance™ Trainer. Je ziet hoe je vooruit gaat wat een enorm positieve impuls kan zijn.
HeartMath werkt, daarom kan ik het van harte aanbevelen
Sta jij klaar om een nieuw hoofdstuk te schrijven in je reis naar een gezond gewicht en een gebalanceerd leven? Ontdek dan het “Nieuw licht op gewicht,” het HeartMath® Stress en Gewicht Management Programma. Speciaal ontworpen voor jou, die met minder moeite en meer plezier je gewicht op peil wil houden of brengen. Het programma biedt niet alleen effectieve tools voor stressmanagement, maar integreert ook wetenschappelijk onderbouwde technieken om emotioneel welzijn te bevorderen.
Neem de regie over je gezondheid en ontdek hoe je stress en emotioneel eten kunt transformeren. Klik hier om je in te schrijven en een nieuw licht te werpen op jouw pad naar een gezonder gewicht en een gelukkiger leven. Je verdient het om stralend in balans te zijn! Neem contact op en reserveer direct een gratis intake gesprek.