De Inner Balance Trainer app toont je HRV.

Stel je voor dat je een tool hebt die niet alleen de nuances van je hartslag meet, maar ook fungeert als een kompas naar innerlijke harmonie en emotioneel welzijn. Dat is precies wat de Inner Balance Coherence Plus (voorheen Inner Balance™ Trainer), een innovatief apparaat van HeartMath, te bieden heeft.

Het verhaal van de Inner Balance Coherence Plus begint met het begrip hartcoherentie. Door middel van real-time metingen van je hartslagvariabiliteit (HRV), biedt deze kleine, draagbare metgezel inzicht in de dynamiek van je autonome zenuwstelsel. Maar het gaat verder dan cijfers en grafieken. Het vertelt het verhaal van jouw innerlijke staat, jouw veerkracht tegen stress en jouw weg naar emotioneel evenwicht.

Tijdens het HeartMath coaching programma dat je bij Oerhart kunt volgen doe je praktische oefeningen die te maken hebben met het reguleren van je adem en emoties. Om direct te kunnen zien wanneer je de oefening goed doet, kun je ervoor kiezen om de Inner Balance Coherence Plus te gebruiken.

Hoe werkt de Inner Balance Coherence Plus?

Een klein clipje op je oor meet je hartslag. Door middel van bluetooth is dit clipje verbonden met een app op je telefoon. De Inner Balance Coherence Plus app op je telefoon of tablet (Apple en Android) toont je hartslag, de HRV (Hartritme Variabiliteit) en de coherentie. Je kunt door de directe feedback jezelf verbeteren via oefening. 

De Inner Balance Trainer app toont je hartslag, de HRV (Hartritme Variabiliteit) en de coherentie.

HRV met de Inner Balance Coherence Plus

Als je inademt gaat je hart sneller achter elkaar slaan. Als je uitademt gaat je hart juist langzamer slaan. Als je inademing en je uitademing goed met je hart samenwerkt ontstaat er een mooi patroon met golfjes, je lichaam is in balans.

In het begin is het even oefenen om de golfjes te maken. Je zult al snel merken dat het steeds gemakkelijker wordt om de golfjes te maken. Hoe mooier het patroon van de golfjes, hoe beter je lichaam in balans is en hoe hoger de coherentie wordt.

Als je 5 minuten in coherentie bent, dan kan dat al 6 uur lang in je lichaam doorwerken.

Je zult zien dat focus en positieve gedachten direct van invloed zijn op je coherentie. En dat het steeds gemakkelijker wordt om in coherentie te komen.

Onderzoek wijst uit dat als je je concentreert op positieve emoties, zoals bijvoorbeeld waardering, de effecten van stress sterk kunnen verminderen en je je kalmer en rustiger voelt. Dit sluit aan op de polyvagaal theorie over invloed die je zelf hebt op je centrale zenuwstelsel.

De Inner Balance App:

Inner Balance™ Coherence Plus sensor en app
  • is te gebruiken bij de HeartMath technieken waarmee je je HRV score positief kunt beïnvloeden
  • geeft de mogelijkheid stap voor stap beter te worden in coherentie
  • toont een overzicht van alle sessies (History)
  • toont een overzicht van je voortgang (Journal)
  • toont een dagboek waarin het gevoel of gevonden inzicht tijdens een sessie genoteerd kan worden
  • geeft de mogelijkheid sessies te doen met eigen inspirerende foto’s en muziek

Deze Inner Balance Coherence Plus is zowel voor iPhone geschikt als ook voor Android toestellen en maakt draadloos contact via Bluetooth.

Inner balance en afvallen

Stress en gewichtsproblemen hebben vaak een complexe relatie. Chronische stress kan bijdragen aan overmatig eten, veranderingen in eetgewoonten en zelfs gewichtstoename. De Inner Balance Coherence Plus ondersteunt gebruikers bij het verminderen van stress door middel van ademoefeningen en het bevorderen van hartcoherentie. Het regelmatig beoefenen van deze technieken kan helpen bij het verbeteren van emotioneel welzijn, het verminderen van stressgerelateerde eetpatronen en het bevorderen van gezondere keuzes op het gebied van voeding en lichaamsbeweging.

Bovendien kan het gebruik van de Inner Balance Coherence Plus een positieve invloed hebben op slaapkwaliteit, wat ook relevant is voor gewichtsbeheersing. Voldoende en goede slaap is namelijk essentieel voor een gezond metabolisme en het reguleren van hongerhormonen.

Hoewel de Inner Balance Coherence Plus geen directe relatie heeft met afvallen, draagt het bij aan het creëren van een gezondere levensstijl en het verminderen van stress, wat indirect positieve effecten kan hebben op gewichtsmanagement. Het is echter belangrijk op te merken dat gewichtsverlies het resultaat is van een combinatie van verschillende factoren, waaronder dieet, lichaamsbeweging, slaappatronen en emotioneel welzijn. Nieuw licht op gewichthet HeartMath® Stress en Gewicht Management Programma is voor jou die met minder moeite en meer plezier je gewicht op niveau wil houden of brengen. 

Neem de Leiding over Jouw Welzijn met HeartMath

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten naar een leven in balans? Schrijf je vandaag nog in voor het HeartMath programma bij Oerhart, waar de Inner Balance Coherence Plus een integraal onderdeel is van onze benadering van stressmanagement en emotioneel welzijn. Ontdek de kracht van jouw innerlijke balans en de transformatie die mogelijk is met HeartMath. Klik hier om je reis naar innerlijke harmonie te beginnen en schrijf je in voor het HeartMath programma bij Oerhart. Jouw welzijn wacht.