Welkom op onze pagina gewijd aan het thema hartcoherentie. Hier ontdek je een schat aan informatie en boeiende artikelen die dieper ingaan op het concept van hartcoherentie en de impact ervan op jouw welzijn.

Hartcoherentie verwijst naar de harmonieuze samenwerking tussen je hartslag, adem en het zenuwstelsel, wat leidt tot een staat van innerlijke balans en welzijn. In onze artikelen verkennen we de wetenschap achter hartcoherentie, delen we praktische technieken om het te bereiken, en onderzoeken we de voordelen ervan voor zowel fysieke als mentale gezondheid.

Of je nu nieuw bent in het concept van hartcoherentie of al bekend bent met de technieken, hier vind je informatie die je kan inspireren en ondersteunen op jouw reis naar een meer gebalanceerd en vervuld leven. Ontdek de kracht van hartcoherentie en leer hoe het jou kan helpen stress te verminderen, emotionele veerkracht te vergroten en een diepere connectie met jezelf te ervaren.

Je oerkracht hervinden met een beetje hulp

Laat je leiden door onze artikelen en bronnen, en vergeet niet regelmatig terug te keren voor nieuwe inzichten en praktische tips. We streven ernaar om een waardevolle bron te zijn op jouw pad naar een gezonder, gelukkiger en meer gebalanceerd leven met behulp van hartcoherentie. Lees de aanbevolen boeken over de relatie tot jezelf, je partner en je familie die mij enorm hebben geïnspireerd.

Boeken over hoe hartcoherentie te bereiken

Je kunt je leven helen van Louise Hay
Je kunt je leven helen

van Louise Hay

‘Als je echt van jezelf houdt gaat het goed in je leven’ is een van de uitgangspunten van Louise Hay. Dit boek gaat over jezelf waardevol vinden. Voor iedereen die zichzelf niet 100% waardevol vindt (omdat dat arrogant zou zijn, omdat anderen mij niet waardevol vinden, omdat…) zou dit boek moeten lezen.

In ‘Je kunt je leven helen’ zet Louise jou op de eerste plaats en laat ze je zien waarom dat zo belangrijk is. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je jezelf waardeert en accepteert is dat de sleutel tot positieve verandering. Jij ‘maakt’ zelf jouw ervaringen, jouw werkelijkheid en alles wat daarbij hoort. Kortom een prachtig boek om te krijgen en te geven.

overprikkeld brein hartcoherentie bereiken
Overprikkeld brein

van Charlotte Labee

Dit boek biedt begeleiding bij het identificeren van klachten en het bereiken van meer innerlijke rust in slechts 10 weken. Met 10 eenvoudige stappen die betrekking hebben op voeding, lichaamsbeweging, hartcoherentie, zelfverbinding en ontspanning, begeleidt Charlotte Labee je naar een vernieuwd evenwicht en een vrediger gemoedstoestand.

Boek om je liefdesrelatie te verbeteren

Waarom u wellicht beter bij uw huidige partner kunt blijven van Hans 't Hart
Waarom u wellicht beter bij uw huidige partner kunt blijven

van Hans ’t Hart

Hans ’t Hart is een hele goede relatiecoach. Hans komt direct tot de kern van je verhaal wat best intens kan zijn, maar o zo effectief.

Een relatie is hard werken. Het boek staat vol met artikelen over relatiekwesties die relatiecoach Hans dagelijks in de praktijk tegenkomt, zoals: Wat zijn gezonde man/vrouw verhoudingen? Ben ik een chimpansee of een schildpad? Help!!! Mijn man is een watje! (en wat eraan te doen). Kortom een interessant boek met verrassende inzichten.

Boek over familierelaties

De fontein, vind je plek van Els van Steijn
De fontein, vind je plek

van Els van Steijn

Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familiesysteem leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt.

Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek binnen hun familie, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren. Dit boek geeft je praktische tips waardoor je stevig op jouw plek kunt staan en geen plek van de ander meer hoeft op te vullen. Dat geeft ruimte een ontspanning. Begrijp het patroon van jouw familiesysteem met dit boek.